0-24 monitoring és felügyelet

24 órás monitoring

A 24 órás monitoringnak köszönhetően folyamatosan tisztában vagyunk az erőművek termelésével, és állapotával. Minden apró eltérést azonnal érzékelünk, így ha akár csak kis mértékű hiba lép fel, azt azonnal észleljük, és a megfelelő lépéseket eszközöljük. Ilyen eltérést több esemény is okozhat.

Monitoringfalunkon élőben látjuk az erőművek termelését, így egy sima átvonuló felhő által okozott termelés-ingadozást is azonnal látunk, egymáshoz közel lévő több erőmű esetén akár nyomon is követhetünk. Ez ugyan intézkedést nem igényel, de mi még ezt is látjuk.

Előfordul azonban nem megfelelően karbantartott erőművek esetén, hogy az aljnövényzet már olyan magasra nő, hogy árnyékot vet a napelemekre. Ilyen esetekben általában anélkül is tudjuk, hogy ez okozza a termeléskiesést, hogy fizikailag, vagy kamerán keresztül rálátnánk az erőműre.

mi még ezt is látjuk

Ez az esemény értelemszerűen már igényel intézkedést, melyet szerződésünknek megfelelően vagy elvégzünk mi, vagy jelezzük az illetékes személynek ennek szükségességét.

De ritkábban előforduló, és sokkal nagyobb odafigyelést igénylő hibákat is ki tudunk mutatni, mint például ha egy napelem bypass diódája tönkre megy! Ezt a hibát észlelni sztringinverterek esetén már valóban szakértelmet igénylő feladat, ám ha erre nem fordítanak kellő figyelmet, akkor az az erőmű teljes élettartama alatt termeléskiesést okoz! A hiba észlelését követően a helyszínen már be tudjuk azonosítani a konkrét napelemeket is, és megkezdődhet a napelem garanciális cseréje!

Van néhány fontos kérdésünk, mielőtt belekezdünk:

Kérjük töltse ki a mezőket időpontfoglaláshoz
Figyeljen rá, hogy pontos adatokat adjon meg
Válassza ki, mikor hívhatjuk
A választott időpontban szakértő kollégánk keresni fogja