Teljeskörű napelempark üzemeltetés

Miért jó Önnek, ha kiszervezi napelemparkjának teljes üzemeltetését?

Amikor befektetőként megvásárol, vagy kialakít egy napelemparkot, akkor valószínűleg bele sem gondol, mennyi teendő van vele a karbantartástól kezdve a parkfenntartási feladatokon át a hibaelhárításig. Bizonyára Ön is passzív jövedelemre vágyik, nem pedig még több munkára! Nem akar külön-külön egyeztetni az alvállalkozókkal; a kertészekkel, a szerelőkkel, és nem akar foglalkozni a teljesítmény monitorozásával sem.

Önnek nem is kell; a gondot levesszük az Ön válláról, és teljesen önállóan megoldjuk az üzemeltetéssel járó összes feladatot.

Mit takar a teljes körű üzemeltetés pontosan?

Mit takar a teljes körű üzemeltetés pontosan?

Folyamatosan monitorozzuk napelemparkjának teljesítményét.

A legkisebb teljesítménycsökkenés esetén is azonnal meghatározzuk a hiba okát, és megkezdjük annak elhárítását.

Rendszeres riportokat küldünk Önnek a teljesítményről.

Így Ön mindig pontosan tudja, mennyi bevételt termel Önnek napelemparkja.

Gondoskodunk a karbantartási feladatokról.

Rendszeresen tisztítjuk a paneleket, elvégezzük a kisebb-nagyobb karbantartási és javítási feladatokat. Szükség esetén soron kívüli takarítást is végzünk, például ha egy nagyobb madárraj „áldása“ leárnyékolja a napelemeket.

Elvégezzük a területgondozási feladatokat.

Fűnyírás, gyomirtás, kertészeti feladatok: apróságoknak tűnhetnek, de nagyban befolyásolhatják napelemparkjának teljesítményét, így ezeket is rendszeresen elvégezzük Ön helyett.

Felügyeljük a napelempark biztonságát.

Kameramegfigyeléssel és kivonulószolgálattal folyamatos megfigyelés alatt tartjuk a napelemparkját, hogy elkerüljük a rongálást, lopást vagy más vagyoni kárt.

Gondoskodunk az adminisztrációról.

 

Amellett, hogy elvégezzük a számlázási, menetrendadási, adatszolgáltatási feladatokat, proaktív módon figyeljük a jogszabályi és piaci változásokat is, és azonnal jelezzük, ha ezek az Ön napelemparkját is érintik.

Miért jár jól, ha a Napelempark Fenntartó csapatának szervezi ki az üzemeltetést?

Miért jár jól, ha a Napelempark Fenntartó csapatának szervezi ki az üzemeltetést?

Jelenleg 30 általunk tervezett és kivitelezett napelemparkon kívül több más naperőmű fenntartását is ellátjuk, így szerénység nélkül mondhatjuk, hogy profik vagyunk ezen a területen.

A teljes körű üzemeltetés minden gondot levesz az Ön válláról: nem kell külön szerződnie az egyes alvállalkozókkal, csupán egyetlen szolgáltatóval, velünk kell tartania a kapcsolatot. 

Az idő pénz, ezt Ön is érezheti bőrén, ha napelemparkjában bármilyen teljesítménycsökkenés következik be. Mi az évek során kialakított protokolljainknak és a jól szervezett munkafolyamatoknak hála garantálni tudjuk a lehető leggyorsabb hibaelhárítást, így napelemparkja mindig a maximális bevételt termeli Önnek.

Ha ránk bízza a teljes körű üzemeltetést, mi garantáljuk, hogy:

Ha ránk bízza a teljes körű üzemeltetést, mi garantáljuk, hogy:

 • 24 órán belül megkezdjük elhárítunk minden hibát
 • Teljesen önállóan dolgozunk, Önnek egyáltalán nem kell részt vennie az üzemeltetésben
 • Rendszeres riportokat küldünk, így pontosan látja, mennyi bevételt termel befektetése

Kérjen időpontot az ingyenes konzultációra!

Mi történik, ha nem gondoskodik megfelelően napelemparkjáról?

Mi történik, ha nem gondoskodik megfelelően napelemparkjáról?

Sokan gondolják azt, hogy a napelempark „önjáró“, felépítése és beüzemelése után nincs vele tennivaló. Sajnos ez nem így van. Egy darabig működhet karbantartás nélkül, de hamar észre fogja venni, hogy jelentősen csökken a teljesítménye, és egyre kevesebb bevételt termel.

 • A fűnyírás elhanyagolása esetén rövid távon a magas aljnövényzet leárnyékolhatja a panelek alját, ami egy év alatt akár több millió forint kiesést is jelenthet. Hosszú távon a növényzet megrongálhatja a paneleket is, ami komolyabb javítási költségekkel jár.
 • Rendszeres karbantartással a panelek, tartószerkezetek, inverterek és egyéb berendezések élettartama meghosszabbítható, ennek teljes elhanyagolása esetén viszont idő előtt javításra, cserére szorulnak majd, ami jelentős pluszköltséget jelent. Ehhez képest az üzemeltetés költsége elhanyagolható.
 • Ha csak időszakosan ellenőrzi vagy ellenőrizteti napelemparkja teljesítményét, akkor egy hiba, vagy szennyeződés hetekig, hónapokig csökkentheti a termelést, mielőtt észrevenné. Utána még további napok telhetnek el, mire sikerül elhárítani a hibát. 
 • A legjobban működő napelempark esetében is előfordulhatnak olyan, előre nem látott problémák, ami rontja a teljesítményt – például egy madárraj átvonulása, és a hátrahagyott ürülék olyan mértékben szennyezheti be a paneleket, hogy ez akár több kWh kiesett teljesítményt is jelenthet. Az ilyen jellegű problémákat kizárólag folyamatos monitorozással lehet időben észlelni és elhárítani.

A professzionális, teljes körű üzemeltetésnek köszönhetően Ön több bevételre tehet szert napelemparkjából – szolgáltatásunk ára így teljesen megtérül.

Teljes körű napelempark üzemeltetési szolgáltatásunk tartalma:

Teljes körű napelempark üzemeltetési szolgáltatásunk tartalma:

 • Havonta ellenőrző bejárás, szemrevételezés
 • Évente a panelek alapos gépi mosása
 • Rendszeres a területgondozási, fűnyírási feladatok ellátása
 • Folyamatos teljesítménymonitorozás
 • Bármilyen hiba esetén azonnali értesítés és hibaelhárítás
 • KIF-KÖF kapcsolás
 • Rendszeres riportok félévente
 • Teljes körű ügyintézés (garanciális ügyintézés, MEKH, MAVIR, DSO)
 • Számlázási, menetrendadási feladatok ellátása
 • Vagyonvédelem és távfelügyelet

személyre szabott csomag

Általános, prémium csomagajánlatunk mellett igény esetén személyre szabott csomagot is össze tudunk állítani Önnek.

Van néhány fontos kérdésünk, mielőtt belekezdünk:

Kérjük töltse ki a mezőket időpontfoglaláshoz
Figyeljen rá, hogy pontos adatokat adjon meg
Válassza ki, mikor hívhatjuk
A választott időpontban szakértő kollégánk keresni fogja