Szakszerű gépi panelmosás

Szakszerű gépi panelmosás

A mindennapok során azonban a panelek folyamatosan szennyeződnek: megül rajtuk a por, pollen, ráfújja a szél a faleveleket, a fűnyírás során megtapadhatnak rajta az apró fűszálak, és bizony a madarak is rajta hagyják nyomaikat. Ezek apróságok ugyan, de hosszú távon már észlelhető teljesítménycsökkenéshez vezetnek.

Ahhoz, hogy a napelemek tökéletesen működjenek, évente legalább egyszer alaposan le kell mosni őket, eltávolítani minden szennyeződést.

Mi történik, ha nem gondoskodik a panelmosásról?

Mi történik, ha nem gondoskodik a panelmosásról?

Degradálódnak a napelemek

A mai napelemek időtálló konstrukciók, amik ellenállnak az időjárásnak, de ez nem jelenti azt, hogy teljességgel elpusztíthatatlanok lennének. A por, vagy egy-egy falevél „csak“ leárnyékolja a paneleket, és rontja a teljesítményt, de a madárürülék például különösen ártalmas, hiszen ha rászárad a panelekre, akkor kiégést okozhat. Minél ritkábban mossa a paneleket, annál több madárürülék fog rászáradni, míg végül már súlyosan károsodhatnak az eszközök.

A környezeti hatások erősítik egymást

Amennyiben az Ön napelemparkja a semmi közepén van, midnentől távol, egy gyönyörű, gyepszőnyeggel borított mezőn, ahol szó szerint a madár sem jár, akkor minimális szennyeződéssel kell számolnia. A legtöbb esetben azonban a napelemparkok utak vagy földutak mentén vannak, mezőgazdasági területek, vagy ipari létesítmények közelében. De lehet, hogy nagyobb vízfelület, vagy gyümölcsös van a szomszédban. Ilyen esetekben fokozott szennyeződéssel kell számolni: az autók, munkagépek által felvert por, az üzemeknek a kéményen távozó melléktermékei, vagy a gyümölcsös által vonzott bogár- és madárpopuláció folyamatosan szennyezi a paneleket, így elengedhetetlen a rendszeres panelmosás.

Gondoskodunk a karbantartási feladatokról.

Rendszeresen tisztítjuk a paneleket, elvégezzük a kisebb-nagyobb karbantartási és javítási feladatokat. Szükség esetén soron kívüli takarítást is végzünk, például ha egy nagyobb madárraj „áldása“ leárnyékolja a napelemeket.

Miért nem elég az esővíz?

Az eső lemossa a finom port, és panelei máris tisztának tűnnek. Azonban az esővíz nem mossa le a durvább szennyeződéseket, például a madárürüléket. Maga az esővíz is szennyezett, ezért egy vékony filmréteget hagy a paneleken.

A gépi panelmosás során tiszta, lágyított vizet használunk, ami eltávolít minden szennyeződést, miközben nem hagy hátra foltokat. 

A panelmosás ára

A panelmosás ára a napelempark méretétől és a panelmosás gyakoriságától függ, amit a napelempark környezete határoz meg.

Azzal, hogy rendszeresen eltávolítjuk a korrodáló szennyeződéseket, egyszerűbb és olcsóbb lesz a karbantartás is, valamint megnő a panelek élettartama, így sok további kiadástól kíméljük meg Önt.

A panelmosás sokszorosan megtérül, már rövid időn belül!

Hogyan működik a panelmosás mint szolgáltatás?

Először is felmérjük napelemparkját, és megbeszéljük, hogy a környezeti körülmények milyen gyakori panelmosást tesznek szükségessé.

Alapvetően lágyított vizet használunk a panelek tisztításához. Ha van napelemparkjában bármilyen vízvételi lehetőség, akkor a felszerelésünkkel gondoskodunk annak lágyításáról, ha nincs, akkor a lágyított vizet mi biztosítjuk.

Ha a szennyeződés miatt szükséges, akkor kímélő vegyszeres mosást is végzünk.

A mosáshoz speciális, traktorra szerelt mosókefét használunk, amivel a magasabban fekvő panelrészeket is elérjük.

Van néhány fontos kérdésünk, mielőtt belekezdünk:

Kérjük töltse ki a mezőket időpontfoglaláshoz
Figyeljen rá, hogy pontos adatokat adjon meg
Válassza ki, mikor hívhatjuk
A választott időpontban szakértő kollégánk keresni fogja