Gondos és alapos területgondozás

Miért fontos napelemparkjában a rendszeres és alapos területgondozás?

Napelemparkja bevételét a panelek és a különböző műszaki berendezések adják. Az olyan apróságok, mint a fűnyírás és a területgondozás mégis legalább olyan fontosak, mint az eszközök karbantartása. Ahhoz ugyanis, hogy az eszközök hozzáférhetőek legyenek, átjárható területre van szükség – egy meghibásodás kijavítását, vagy időszaki karbantartást igencsak meg tud nehezíteni, ha egy elgazosodott területen kell keresztülgázolni, hogy hozzáférjünk a panelekhez.

Tudta, hogy ha elhanyagolja a rendszeres fűnyírást és gyommentesítést, akkor a növényzet olyan méretűre is megnőhet, ami leárnyékolja a paneleket? Ez nem csupán esztétikai kérdés, hanem komoly bevételkiesést is jelenthet, hiszen akár 20%-os visszaesést is jelenthet egyes panelek teljesítményében. 

A fűnyírás egy banális, egyszerű feladat – több száz vagy ezer négyzetméter fű lenyírása azonban már komoly kihívás.

Ezt nyerheti, ha megrendeli területgondozási szolgáltatásunkat

Ezt nyerheti, ha megrendeli területgondozási szolgáltatásunkat

Maximális hatékonyság

Gondoskodunk arról, hogy a növényzet sehol ne tudja leárnyékolni, vagy károsítani a napelemeket, így biztosítva azok optimális termelését.

Maximális odafigyelés

Egy napelemparkban a fűnyírás és az egyéb területgondozási feladatok különösen nagy odafigyelést igényelnek, hiszen a panelek sérülékenyek, akár a felverődő kavics is megsértheti a felületüket. Kollégáink tisztában vannak ezekkel a kihívásokkal, speciális gépekkel, és sok évnyi rutinnal végzik el ezt a feladatot, hogy ne tegyenek kárt az Ön rendszerében.

Maximális átjárhatóság

Gondoskodunk arról, hogy a terület mindig kényelmesen bejárható legyen, akár gyalogosan, akár a szervizelést végző autók, kisebb munkagépek számára.

Maximális kényelem

Önnek csak meg kell rendelnie területgondozási szolgáltatásunkat – minden mást mi intézünk Ön helyett. Gondoskodunk a szükséges gépekről, a megfelelően képzett személyzetről, és az összes feladat elvégzéséről.

Mennyibe kerül a területgondozás?

A szolgáltatás ára elsősorban a napelempark méretétől és a terület jellegétől függ, ezért a pontos árakhoz azt javasoljuk, kérje részletes árajánlatunkat. Azt azonban előzetes felmérés nélkül is meg tudjuk mondani, hogy a rendszeres területgondozás ára jelentősen kevesebb, mintha a növényzet kitakarja, vagy károsítja a paneleket.

Mit takar a területgondozás pontosan?

A területgondozás egyik legfontosabb feladata a rendszeres, alapos és körültekintő fűnyírás. Ebbe beletartozik az erősebb növényzet kiirtása is, cserjék, bokrok eltávolítása, és a vegyszeres gyomirtásról is gondoskodunk. Ez nem csak a napelempark teljesítményére lesz pozitív hatással, de a szemnek is kellemesebb látvány.

A fűnyírást és a gyommentesítést szezonális időszakban havonta  érdemes elvégezni a napelemparkon belül (a sorok között és a panelek alatt), valamint a kerítések mentén és a csapadékelvezető árkokban is.

Milyen eszközökkel gondozzuk a területet?

Milyen eszközökkel gondozzuk a területet?

Általunk használt technológiák:

    • Gépi fűnyírás fűnyíró traktor
    • Kézi fűnyírás motoros fűkasza

Van néhány fontos kérdésünk, mielőtt belekezdünk:

Kérjük töltse ki a mezőket időpontfoglaláshoz
Figyeljen rá, hogy pontos adatokat adjon meg
Válassza ki, mikor hívhatjuk
A választott időpontban szakértő kollégánk keresni fogja